walk.jpg

in groep naar meer energie en minder stress

Deze cursus van 5 weken vindt plaats in de buitenlucht. Beweging wordt afgewisseld met uitleg en oefeningen. Lopen of wandelen wordt gebruikt als middel om tot rust te komen. Een unieke combinatie van laagdrempelige beweging in de buitenlucht, zonder prestatiedruk, op jouw tempo (korte stukjes wandelen of lopen) met mindfulness, ademhalingsoefeningen en heel veel plezier! Herontdek jouw innerlijk kind in de buitenlucht, met respect voor je eigen grenzen. Thema's als bewustwording, ademhaling, aandacht voor het hier en het nu, loslaten en vertrouwen komen aan bod. We wisselen enkele 100-en meters wandelen of lopen af met stilstaande fases met uitleg of ademhalings- of meditatieoefeningen. Ludieke beweging wordt gebruikt om ons innerlijke kind te wekken: want wie speelt, vindt rust in het hoofd. De tools die je aangereikt krijgt, kan je toepassen tijdens het lopen of wandelen tijdens de les, maar ook en vooral in het dagelijks leven.

 

Mindful Run & Walk is nuttig voor zeer uiteenlopende mensen: voor wie nood heeft aan rust, wie zichzelf hoge eisen oplegt, wie vaak gestresseerd is, wie het gevoel met zichzelf kwijt is, wie graag wil bewegen maar een sportclub een te hoge drempel vindt, wie zich fitter en energieker wil voelen, wie zich soms weer een onbekommerd kind wil voelen, wie vastzit in gepieker, wie zichzelf graag beter leert kennen, wie op zoek is naar diepgang met een vleugje humor, wie mentaal sterker en weerbaarder wil worden, wie zijn eigen grenzen beter wil kennen en respecteren, wie al aan sport doet maar energiezuiniger wil leren lopen, of wie het plezier in het lopen onderweg is kwijtgeraakt door te fixeren op prestaties. 

 

Na een cursus ervaren deelnemers meer innerlijke rust, meer energie, een lichter gevoel, een groter bewustzijn en minder gepieker. 

Jij beslist zelf of je ervaringen en inzichten deelt met de groep. Er is geen enkele groepsdruk, noch in wat je vertelt, noch in wat je doet. Toch liever alleen? Ook dat is mogelijk mits een meerkost.

Iedereen is welkom: man of vrouw, jong of oud. Een sportief lijf of ervaring met mindfulness is niet vereist, een gezonde dosis goesting wel! De les gaat door in de buitenlucht, ook bij regenweer. "Slecht weer" is de ideale gelegenheid om mindful te leren omgaan met tegenslag: het is wat het is. Enkel bij extreme weersomstandigheden zoals stormweer gaat de les niet door.

Je kan jezelf innerlijke rust, meer energie en minder stress cadeau doen door je in te schrijven voor een 5-weekse Mindful Run of Mindful Walk cursus (95 euro). Ik geef eveneens kennismakingslessen waarin de thema's van de cursus aan bod komen. Na de cursus bied ik maandelijks losse opfrissingslessen of een vervolgcursus van 5 weken aan. Naast de gekende thema's zoals bewuste ademhaling, yoga en meditatie komen ook nieuwe thema's aan bod zoals motivatie, weerstand, doelen behalen en verbinding. Elke les duurt 90 minuten en vindt plaats in (de ruime omgeving van) Mechelen. Dit is meestal in het Vrijbroekpark maar kan op aanvraag ook elders. 

Ook een les of cursus op maat is mogelijk: individueel, met vrienden of collega's, een éénmalige teambuilding of een wekelijkse Mindful Lunch Walk in jouw bedrijf.