• Veerle

Focus en mindset ten tijde van corona

Bijgewerkt: 1 apr 2020

Het voelt wat vreemd aan. Deze periode. Alsof we in een science fiction film zijn beland.


Maar eigenlijk wil ik het hier niet over hebben. Ik wil me focussen op positiviteit, op voorwaarts kijken, op hoop en liefde, op de extra tijd die we cadeau krijgen om aan zelfreflectie en zelfzorg te doen. Dat zijn dingen die me blij maken en energie geven. Blij en energie zijn de tegenhangers van stress, angst en vermoeidheid. Een medicijn tegen het negatieve. Ik geloof heel erg in de kracht van je mindset. Mindset is alles. Focus je op het positieve of het negatieve? Kies je voor hoop of voor angst? Kijk je ergens naar uit of ergens tegenop? Door alvast iets plezant te plannen, creëren we positiviteit en innerlijke rust in deze woelige tijden.


Daarom creëerde ik het "kom terug mindful uit uw kot"-event op zondag 5 april in het Vrijbroekpark in Mechelen. Om samen alvast uit te kijken naar een moment waarop we in de buitenlucht kunnen genieten van onze herwonnen vrijheid. Om ook dat innerlijke kind in ons vrij te laten, dat wie weet hoeveel langer nog dan wijzelf opgesloten zat in ons lichaam? Om, door mindfulness in een plezant en dynamisch jasje te steken, te leren loslaten en vertrouwen en genieten van het hier en het nu. Want dat is nu nog meer aan de orde dan anders.


De foto die ik bij het event postte, maakte me blij. De energie die ik voelde tijdens het schrijven en posten, maakte me blij. En daarom deed ik het ook: in de hoop mensen blij te maken. Hun aandacht te verleggen naar iets positief. Iets waar nu zo'n nood aan is. Ik voel het althans bij mezelf, hoe makkelijk ik de laatste dagen word meegezogen door angst en paniek. Door dit event te bedenken, maakte ik alvast één persoon blij en dat ben ik zelf. Dus mission al accomplished ;)


Er komen vast ook negatieve reacties. Zo ben ik me ervan bewust dat het naïef kan lijken om iets op die datum te plannen. Maar dat is mijn bewuste keuze: ik kies voor optimisme en de overtuiging dat op 5 april alles achter de rug is. Daar ligt mijn focus. Dat is mijn medicijn.


Ik heb tijdens mijn yoga-opleiding bij Marieke Vliegen een heel belangrijke les geleerd: "You are not a pizza, you can not please everyone." Er is altijd wel iemand die jouw aanpak of die jóú niet goed vindt. Dit aanvaarden zorgt voor meer rust dan hier weerstand tegen bieden en een pizza willen zijn.


Het spreekt voor zich dat ik de actualiteit op de voet volg en dit enkel laat doorgaan indien toegelaten. Indien nodig verplaats ik het, maar ook dan blijft het fijn om ergens naar uit te kunnen kijken.


Blijf dus op zoek gaan naar kleine dingetjes die je blij maken, want wat je aandacht geeft, groeit.


Ik wens jullie veel liefde, hoop en positiviteit in deze woelige periode. Zorg goed voor jezelf en je naasten.


Virtuele kus,

Veerle


Update: intussen werd deze sessies verplaatst omwille van de verlengde corona-maatregelen

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven