• Veerle

Ik ben het zat om constant te boksen!


Lieve rustzoeker, Heb jij soms ook het gevoel dat je in de boksring staat? In strijd met jezelf?

Voor mij voelde het soms aan alsof ik tegen alles en iedereen moest opboksen:

  • mijn collega's waren slimmer dan ik

  • mijn vriendinnen gelukkiger (en ook slimmer, trouwens ;))

  • en alle vrouwen waren mooier en slanker.


Ik was in een constante strijd verwikkeld met anderen. En dus was ik nooit goed genoeg.

Wat ik ook deed, ik was nooit tevreden. Ik botste tegen de wereld op, maar vooral tegen mezelf.

Die negatieve gedachten zijn enorm vermoeiend! Als een zware last sleep je die beperkende gedachten mee. Ze remmen je af, verstommen de stem van je hart en je dromen. Je blijft ze meeslepen zonder ze in vraag te stellen, zonder erbij stil te staan dat je de keuze hebt om die zware rugzak neer te leggen.

Ik wou me niet meer constant vergelijken met anderen. Op een bepaald moment besliste ik DAT IK GOED GENOEG WAS! Ik ben mijn eigen authentieke ik, perfect met mijn imperfecties. Die beperkende gedachten zijn NIET de waarheid. En dus haalde ik wat gewicht uit de rugzak en legde dit naast me neer. Hoe ik dat deed? Ik begon met kleine stapjes. Klein voor de buitenwereld, maar gigantisch en spannend voor mij. De fysieke imperfecties die ik al jaren verborg, liet ik nu zien. Met knikkende knieën. En eerlijk? Wellicht viel het de meeste mensen zelfs niet op. Want je eigen imperfecties bekijk je vaak door een vergrootglas, anderen kijken slechts vanop een afstand. De eerste stap was gezet. Ik kreeg geen vreemde reacties en dus had ik mijn eerste succeservaring beet. En hiermee groeide mijn zelfvertrouwen. Met hele kleine mini-stapjes. Met vallen en opstaan. Ik ga het gevecht niet meer aan. Niet tegen anderen, en niet tegen mezelf. Want ik heb beslist dat ik goed genoeg ben. Dat ik niet hoef op te boksen tegen anderen. Dat ik gewoon mezelf mag zijn. Omdat mezelf de persoon is die ik het best kan zijn. Het gebeurt nog weleens, hoor, dat ik me hieraan moet herinneren: "YOU ARE GOOD ENOUGH". Deze quote hangt intussen 4 jaar aan de muur. Mijn mantra. Of liever: hing aan de muur. Onlangs gaf ik hem weg aan een meisje dat ik moest loslaten en dat het op dit moment harder nodig heeft dan ik. Een mooi moment voor ons beiden. Mijn cadeau aan haar, mijn wens dat haar onzekerheid haar mooie dromen niet in de weg staat. Dat ze haar vleugels durft spreiden, durft vertrouwen op de kracht die in haar zit, durft vliegen, vallen en weer opstaan.

En dat wens ik jou ook toe: dat je ondanks je angsten, onzekerheden en imperfecties jezelf graag ziet. Wees lief voor jezelf. In jouw daden en jouw gedachten.

Want je bent het echt waard! Waarom voelt dit vernieuwde zelfvertrouwen zo fantastisch goed aan?

  • Omdat zelfvertrouwen jou helpt om nieuwe dingen uit te proberen en succeservaringen te boeken.

  • Omdat zelfvertrouwen jou helpt om te dromen EN stappen te zetten richting die dromen.

  • Omdat zelfvertrouwen je minder afhankelijk maakt van het oordeel van anderen.

  • Omdat zelfvertrouwen jou helpt om sociale contacten aan te gaan.

  • Omdat zelfvertrouwen jou in een positieve flow brengt.

Ook jouw zelfvertrouwen kan groeien! Welke eerste stap kan jij zetten voor meer zelfvertrouwen? Welke succeservaring kan je opzoeken in je groeiproces? Stuur me gerust een mailtje als je hierbij wat hulp kan gebruiken! Heel veel succes! mindful groetjes Veerle

30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven