blad

STRESS EN BURN-OUT

WANDELCOACHING

in diepgaande 1 op 1 sessies in de buitenlucht

dichter naar jezelf

update:

door de corona-maatregelen kan dit voorlopig enkel online via skype

Heb je het gevoel dat je tegen je grenzen aanloopt?

Vraag je je af waar je naartoe wil met je leven?

Ben je op zoek naar manieren om je hoofd tot rust te brengen?

Stap voor stap wandelen we samen naar een duurzame oplossing op jouw maat.

Voorafgaand aan het coachingstraject vindt een kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten plaats om te zien of er een klik is. Dit gesprek kan telefonisch of live en is altijd gratis. Coachingsessies duren gewoonlijk anderhalf uur of twee uur. Is dat voor jou niet haalbaar? Geen probleem, we bekijken altijd samen jouw mogelijkheden en wensen.

Waarom wandelcoaching?

Omdat beweging niet alleen de fysieke gezondheid een boost geeft, maar ook een belangrijke factor is in preventie en herstel van stress en burn-outklachten. Beweging creëert energie in het lichaam die nodig is in het herstelproces bij een burn-out. Ook preventief heeft beweging zijn nut al bewezen: het zorgt voor een betere focus, productiviteit en geheugen, voor minder negatieve gevoelens zoals angst en stress en voor de aanmaak van gelukshormonen. Beweging vertraagt zelfs de degeneratie van de hersenen en verlaagt bijgevolg de kans op alzheimer en andere ziektes. Redenen genoeg om je mee naar buiten te nemen, lijkt me.

Hoe gaat dit in z'n werk?

We gaan uiteraard geen dingen doen die jij niet aankan. De signalen van jouw lichaam zijn de belangrijkste indicatoren waar we rekening mee houden. Want je lichaam liegt niet. Jouw lichaam bepaalt of we wandelen (ook lopen kan een optie zijn) of op een bankje gaan zitten. Je gaat letterlijk en figuurlijk in beweging komen en een bewustzijnsproces in gang brengen. En bewustzijn is de eerste stap naar verandering.

Aan de hand van coaching, lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness gaan we op zoek naar jouw essentie en je energiegevers en -vreters. We krikken niet enkel je energieniveau weer op, maar je krijgt ook praktische tips hoe je kan omgaan met stress en de onvoorspelbaarheid van het leven, zodat je energieniveau minder snel daalt. Bovendien krijg je inzichten in hoe stress precies werkt en wat het doet met je hoofd en je lichaam.

Wat is het verschil met de Mindful Run & Walk lessen?

Tijdens de coachingsessies gebruiken we dezelfde Mindful Run & Walk principes. In beide gevallen gaan we bewegen in de buitenlucht.

Aangezien de Mindful Run & Walk cursus bestaat uit lessen met telkens een bepaald thema (bewustwording, ademhaling, focus, aandacht voor hier en nu, loslaten en vertrouwen) speelt elke les zich af binnen een min of meer vast kader. Door het groepskarakter is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en inzichten. De cursussen gaan door in de ruime omgeving van Mechelen (meestal het Vrijbroekpark).

Bij de individuele coaching echter bepaal jij welke thema's aan bod komen in functie van jouw vraag. We zoomen dieper in op datgene waar jij tegenaan loopt. Er is meer ruimte voor verdieping en wisselwerking. Je wordt bij de individuele coaching sterker aangemoedigd om stappen te zetten en engagement op te nemen om je doelen te bereiken. Deze individuele aanpak gaat uiteraard gepaard met een hoger prijskaartje van 55 euro per uur.

Een ander verschil is dat de individuele coaching kan doorgaan op jouw locatie naar keuze en dus niet noodzakelijk in Mechelen. Bij voorkeur tussen Buggenhout en Mechelen in een groene omgeving zoals een bos of een park. Uiteraard zijn uitzonderingen mogelijk in geval van fysieke vermoeidheid, blessures of extreme weersomstandigheden zoals stormgevaar. In dit geval kan er uitgeweken worden naar een discrete binnenlocatie of kan er online gewerkt worden. 

Beiden hebben zeker een meerwaarde. Weet je niet goed wat het beste bij je past, dan kan je altijd deelnemen aan een kennismakingsles Mindful Run & Walk (15 euro, klik hier voor meer info) om mijn aanpak in groep te ervaren, met aansluitend een gratis individueel gesprek van 20 tot 30 minuten. Je kan uiteraard vrijblijvend contact met me opnemen voor meer info of om een eerste gesprek in te plannen.