VAN RUSTZOEKER NAAR RUSTBRENGER

Hallo. Ik ben Veerle Van Belle. Ik hou van bewegen, de bergen, ezels en chocolade. En dat liefst gecombineerd.


Ooit was ik een yang persoon: bij beweging moest veel zweet stromen, want waarom zou je anders überhaupt bewegen? Zitten op een matje, laat staan liggen? Zweverig gedoe en mindfulness? De vraag "wat voel je nu precies?" Het bezorgde me spontaan jeuk en ik holde er het liefst zo ver mogelijk van weg. Want weghollen, dat kon ik goed... Letterlijk en figuurlijk.

Mijn hoofd dicteerde mij de les. De connectie met mijn lichaam was volledig zoek. Het was nooit goed genoeg voor mezelf: het moest altijd beter, altijd perfecter, of tenminste ietsje minder “imperfect”. Professioneel raakte ik uitgeblust, maar ook privé voelde ik de druk die ik mezelf oplegde.

 

Wanneer iemand me vroeg waarom ik liep, antwoordde ik steevast “om mijn grenzen te verleggen.” Als sneller niet meer haalbaar leek, besloot ik dan maar langer te gaan lopen. Veel langer... Ten koste van mijn lichaam. Want dat hoofd was de baas.

Toen ik iemand “ik loop omdat ik het graag doe” hoorde zeggen, bedacht ik me oprecht verbaasd dat óók dat, vóóral dat, een reden voor bewegen kan zijn. Omdat het leuk is, niet omdat het moet!

 

Op zoek naar rust in hoofd en lichaam kwam deze rationele sportieve strever bij Mindful Run België terecht, waar de nadruk ligt op bewust vertragen, genieten van het hier en het nu, ontspannen, energie krijgen in plaats van geven, plezier maken en voelen. Dingen die ik allemaal verleerd was maar waarvan ik plots inzag dat ik het zo hard nodig had! Eindelijk trek ik nu mijn loopschoenen weer aan vanuit een intrinsiek verlangen om te lopen en te genieten. Niet omdat mijn trainingsschema of mijn hoofd mij dat oplegt, maar omdat mijn hart en lichaam ernaar verlangen. Niet omdat het moet maar omdat het mag. Ik geniet opnieuw van de vogels die fluiten en van de geur van de bloesems! Ook in mijn dagelijkse en professionele leven respecteer ik nu mijn grenzen beter en luister ik meer naar mijn lichaam. Ik leef bewuster. Later ging ik met Vrouwkracht op innerlijke pelgrimstocht naar het Atlasgebergte in Marokko, waar de zaadjes geplant werden voor een nieuwe richting in mijn leven.

Die burn-out zie ik nu als een geschenk: het heeft mijn ogen geopend en mij de moed gegeven om anders in het leven te staan, en om mijn leven zelf in handen te nemen.

Ik ben intussen zoveel wijzer geworden. Wijzer vanuit het voelen, niet (of niet alleen) vanuit het denken. Ik voel nu hoe belangrijk balans voor mij is. Van te veel yang put ik mezelf uit en word ik ongelukkig: dan wil ik rust; bij te veel yin voel ik dat er iets ontbreekt en ga ik op zoek naar beweging.

Daarom heb ik voor de naam Rust en Beweging gekozen, omdat dit de balans, mijn yin en yang is die voor mij werkt. En niet alleen voor mij, daar ben ik van overtuigd! Voor iedereen die zo hard op zoek is naar innerlijke rust!

 

Intussen heb ik een 100u Yin Yoga Teacher Training gevolgd bij Studio Stil in Mechelen en meerdere coachopleidingen zoals de Stress en burn-out coach opleiding bij YourCoach in Gent. Ik ben dan ook lid van de vereniging van erkende stress en burn-out coaches VESB. 

 

Van rustzoeker ben ik gegroeid naar rustbrenger. Omdat ik weet hoe belangrijk het is om jezelf die broodnodige rust te geven, maar ook hoe moeilijk het kan zijn tussen al je dagelijkse taken door. Met mijn enthousiasme en positiviteit wil ik je daarbij helpen. Ik wil je tonen dat je zelf je leven weer in handen kan nemen. Dat je niet moet wachten op goedkeuring van anderen. Dat het geluk in jou zit. En dat beweging hierbij een essentiële sleutel is. Fysieke én mentale beweging.

Ik sta te popelen om samen met jou op ontdekking te gaan en van het hoofd naar het hart te reizen!

Lees hier enkele artikels over mij in de Libelle, Sport je fit wandelkrant en MadeInMechelen.