Meditatie door de zee

in groep of individueel landen op de mat

In mijn lessen moedig ik je aan om in verbinding te gaan met je lichaam. Jij bent de enige die kan voelen wat er in jouw lichaam gebeurt en dus de enige die kan bepalen wat er met je lichaam gebeurt. Daarom geef ik meerdere opties en nodig ik je uit om te voelen waar jij op dit ogenblik behoefte aan hebt. Bij mij geldt er dan ook slechts één regel: luister naar je lichaam. 

 

Ik gids jou over het pad, jij beslist hoe je de stappen zet.

Yin yoga is een meditatieve stijl die uitnodigt tot verstilling. We ontspannen en stretchen het dieper liggende bindweefsel gedurende enkele minuten in zittende en liggende houdingen. Zo geven we lichaam en geest tijd en ruimte om in de houding te zakken en om de stilte te omarmen. 

We laten de zwaartekracht het werk doen om onze flexibiliteit te vergroten. Je hoeft niet flexibel te zijn om aan yoga te doen. Net zoals je niet gezond hoeft te zijn om naar de dokter te gaan! Waar ik vooral de focus op leg, is luisteren naar je lichaam en je eigen grenzen respecteren. Voor de yin lessen breng je best een kussen mee, zodat je het jezelf comfortabel kan maken.

Easyflow of yin yang is de ideale mix van rustige, stretchende yin houdingen en iets dynamischere yang houdingen. Deze mix zorgt voor balans in lichaam en geest, voor flexibiliteit en spierkracht. De dynamische houdingen worden een paar ademhalingen lang aangehouden. Ook hier kan je uiteraard de houdingen aanpassen in functie van jouw lichaam. Het gaat er bij mij niet om dat perfecte instagramplaatje te creëren, maar wel om te luisteren naar de signalen van je lichaam. 

Er is geen ervaring vereist. De lessen zijn geschikt voor vrouwen en mannen, jong en oud, fit of minder fit. Je kan op elk moment inspringen na inschrijving. Gelieve een matje, dekentje, kussens en yogablokjes te voorzien.

Op dit moment geef ik online les. Tijdens de zomermaanden hoop ik bij mooi weer opnieuw les te kunnen geven in het Vrijbroekpark in Mechelen.

yin yoga om 20:00 op dinsdagavond

yin yang om 20:00 op donderdagavond (voorlopig niet elke week)

Inschrijven voor deze lessen kan online: je kan voor een aparte les betalen (13 euro) of voor een 10-beurtenkaart (100 euro).

Deze is 5 maanden geldig. 

Voel je wat drempelvrees of wil je om een andere reden liever individueel les volgen? Dan is privéles mogelijk. Wil je graag een les op maat voor een groepje vrienden of collega's, of krijg je graag wekelijks een yogales op de werkvloer, neem dan zeker contact met me op.